MCQ Questions Class 12 Biomolecules With Answers

CBSE Class 12 Biomolecules with Answers Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Biomolecules with Answers with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 12 Biomolecules with Answers MCQs with Answers to know their preparation level.

Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class 12 Biomolecules with Answers with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 12 Biomolecules with Answers with Answers. You can also verify your answers from our provided MCQ Class 12 Biomolecules with Answers with Answers. So, ace up your preparation with MCQ of Class 12 Chemistry Examinations.

MCQ Questions Class 12 Biomolecules with Answers - Set - 3

Question 1: 

Which of the following in the sweetest sugar:
(a) Sucrose
(b) Glucose
(c) Fructose
(d) Maltose

Correct Answer – (C)

Question 2: 

Which carbohydrates is an essential constituent of plant cells?
(a) Starch
(b) Cellulose
(c) Sucrose
(d) Vitamins

Correct Answer – (B)

Question 3: 

Which of the following has not a glucosidic linkage?
(a) Sucrose
(b) Amylose
(c) Galactose
(d) Maltose

Correct Answer – (C)

Question 4: 

Cellulose is polymer of
(a) glucose
(b) fructose
(c) ribose
(d) sucrose

Correct Answer – (A)

Question 5: 

Which of the following statements about enzymes is true? 
(a) Enzymes catalyse chemical reactions by increasing the activation energy.
(b) Enzymes are highly specific both in binding chiral substrates and in catalysing their reactions.
(c) Enzymes lack in nucleophilic groups.
(d) Pepsin is proteolytic enzyme.

Correct Answer – (B)

MCQ Questions Class 12 Biomolecules With Answers

Question 6: 

Enzymes in the living system
(a) provide energy
(b) provide immunity
(c) transport oxygen
(d) catalyse biological reaction

Correct Answer – (D)

Question 7: 

Amino acids are the building blocks of
(a) Carbohydrates
(b) Vitamins
(c) Fats
(d) Proteins

Correct Answer – (D)

Question 8: 

Which of the following gives positive Fehling solution test? 
(a) Sucrose
(b) Glucose
(c) Fats

(d) Protein

Correct Answer – (B)

Question 9: 

Enzymes take part in a reaction and 
(a) decrease the rate of a chemical reaction
(b) increase the rate of a chemical reaction
(c) both (a) and (b)
(d) none of these

Correct Answer – (B)

Question 10: 

Glycolysis is 
(a) oxidation of glucose to glutamate
(b) conversion of pyruvate to citrate
(c) oxidation of glucose to pyruvate
(d) conversion of glucose to haem

Correct Answer – (C)
MCQ Questions Class 12 Biomolecules With Answers
MCQ Questions Class 12 Amines With Answers
MCQ Questions Mechanical Engineering I. C. Engines

Leave a Reply

Related Post

MCQ NCERT Class 7 Science Chapter 14 Electric Current and Its Effects

Class 7 Science MCQ Electric Current and Its Effects

Class 7 Science MCQ Electric Current and Its Effects with Answers is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 7 Science MCQ Electric Current and Its Effects with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT Class 7 Science MCQ Electric Current and Its Effects with Answers are compiled here to get good practice […]

classification-of-elements-and-periodicity-in-properties-3

MCQ Questions Class 11 Chemistry Classification of Elements and Periodicity in Properties with Answers

CBSE Class 11 Chemistry Chapter 3 Classification of Elements and Periodicity in Properties Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 11 Chemistry Classification of Elements and Periodicity in Properties with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 11 Chemistry Classification of Elements and Periodicity in Properties MCQs with Answers to […]

MCQ Questions Class 11 Physics Motion in a Straight Line with Answers

CBSE Class 11 Physics Chapter 3 Motion in a Straight Line Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 11 Physics Motion in a Straight Line with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 11 Physics Motion in a Straight Line MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are […]