MCQ Questions Class 12 Environmental Issues With Answers

CBSE Class 12 Environmental Issues Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Environmental Issues with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Environmental Issues with Answers to know their preparation level.

Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Environmental Issues with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 12 Environmental Issues with Answers. You can also verify your answers from the provided MCQ Class 12 Environmental Issues with Answers. So, ace up your preparation with MCQ of Class 12 Biology Examinations.

MCQ Questions Class 12 Environmental Issues with Answers - Set - 3

Question 1: 

Bluebaby syndrome results from:
(a) Excess of TDS
(b) Excess of DO
(c) Excess of chloride
(d) Methaemoglobin

Correct Answer – (D)

Question 2: 

Which one of the following is not a greenhouse gas?
(a) Methane
(b) CO2
(c) Chlorofluoro carbon
(d) Hydrogen

Correct Answer – (D)

Question 3: 

Increased skin cancer and high mutation rate are due to:
(a) Acid Rain
(b) Ozone Depletion
(c) CO2 Pollution
(d) CO Pollution

Correct Answer – (B)

Question 4: 

Fluoride pollution mainly affect:
(a) Teeth
(b) Kidney
(c) Brain
(d) Heart

Correct Answer – (A)

Question 5: 

Bhopal gas tragedy of 1884 took place because methyl isocyanate reacted with:
(a) DDT
(b) Ammonia
(c) CO2
(d) Water

Correct Answer – (C)

MCQ Questions Class 12 Environmental Issues With Answers

Question 6: 

Minimata disease is caused by:
(a) ByChromium
(b) By Cadmium
(c) By Methyl mercury
(d) By Radioactive elements

Correct Answer – (C)

Question 7: 

Natural air pollutant are:
(a) Pollen Grains
(b) Gases of Volcanic Eruption
(c) Aerosol
(d) Fluorides

Correct Answer – (B)

Question 8: 

Nutrient enrichment of water bodies causes:
(a) Stratification
(b) Eutrophication
(c) Succession
(d) None of these

Correct Answer – (B)

Question 9: 

Chlorofluoro carbon are responsible for:
(a) Acid rain
(b) Ozone layer depletion
(c) Global warming
(d) Thermal inversion

Correct Answer – (D)

Question 10: 

Environment (Protection) Act came into force in?
(a) 1986
(b) 1989
(c) 1992
(d) 1993

Correct Answer – (C)
MCQ Questions Class 12 Environmental Issues With Answers
MCQ Questions Class 12 Biodiversity and Conservation With Answers
MCQ Questions Mechanical Engineering Steam Boilers, Engines, Nozzles and Turbines

Leave a Reply

Related Post

Class 11 Biology Morphology of Flowering Plants-2

MCQ Questions Class 11 Biology Morphology of Flowering Plants with Answers

CBSE Class 11 Chemistry Chapter 5 Biology Morphology of Flowering Plants Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 11 Biology Morphology of Flowering Plants with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 11 Biology Morphology of Flowering Plants MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for […]

Strategies for Enhancement in Food Production-2

MCQ Questions Class 12 Strategies for Enhancement in Food Production With Answers

CBSE Class 12 Strategies for Enhancement in Food Production Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Strategies for Enhancement in Food Production with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Strategies for Enhancement in Food Production with Answers to know their preparation level. Students who are […]

MCQ Class 10 Science Heredity and Evolution with Answers

CBSE Class 10 Science Chapter 9 Heredity and Evolution Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Class 10 Science Heredity and Evolution with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 10 Science Heredity and Evolution MCQs with Answers to know their preparation level. Multiple Choice Questions – Set – 5 Question 1: Wild cabbage […]