MCQ Class 11 Mathematics Probability with Answers

CBSE Class 11 Mathematics Chapter 16 Probability Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Class 11 Mathematics Probability with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 11 Mathematics Probability MCQs with Answers to know their preparation level.

Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class 11 Mathematics Probability with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 11 Mathematics with Answers. You can also verify your answers from our provided MCQ Class 11 Mathematics Probability with Answers. So, ace up your preparation with MCQ of Chapter 16 Mathematics Objective Questions.

MCQ Class 11 Mathematics Probability with Answers - Set - 3

Question 1: 

A coin is tossed 3 times, the probability of getting exactly two heads is :       
(a) 3/8
(b) 1/2
(c) 1/4
(d) none of these

Correct Answer – (A)

Question 2 : 

In a simultaneous throw of 2 coins, the probability of having 2 heads is:       
(a) 1/4
(b) 1/2
(c) 1/8
(d) 1/6

Correct Answer – (A)

Question 3 : 

In rolling a dice, the probability of getting number 8 is       
(a) 0
(b) 1
(c) –1
(d) 1/2

Correct Answer – (A)

Question 4 : 

Probability of an event can be       
(a) – 0.7
(b) 11/9
(c) 1.001
(d) 0.6

Correct Answer – (D)

Question 5 : 

If the probabilities for A to fail in an examination is 0.2 and that for B is 0.3, then the probability  that either A or B fails as       
(a) > . 5
(b) 0.5
(c) ≤ . 5
(d) 0

Correct Answer – (C)

MCQ Class 11 Mathematics Probability with Answers

Question 6 : 

The probability of getting sum more than 7 when a pair of dice are thrown is:       
(a) 7 /36
(b) 5/12
(c) 7/12
(d) none of these

Correct Answer – (B)

Question 7 : 

A single letter is selected at random from the word “PROBABILITY”. The probability that the selected letter is a vowel is –       
(a) 2/11
(b) 3/11
(c) 4/11
(d) 0

Correct Answer – (C)

Question 8 : 

In an experiment, the sum of probabilities of different events is       
(a) 1
(b) 0.5
(c) – 2
(d) 0

Correct Answer – (A)

Question 9 : 

Which of the following cannot be the probability of an event?
(a) 2/3
(b) – 1/5
(c) 15%
(d) 0.7

Correct Answer – (B)

Question 10 : 

In a leap year the probability of having 53 Sundays or 53 Mondays is       
(a) 2/7
(b) 3/7
(c) 4/7
(d) 5/7

Correct Answer – (B)

MCQ Class 11 Mathematics Probability with Answers

MCQ Class 11 Mathematics Statistics with Answers

Leave a Reply

Related Post

NCERT MCQ Class 7 Mathematics 1 Integers

Class 7 Mathematics MCQ Integers

Class 7 Mathematics MCQ Integers with Answers is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 7 Mathematics MCQ Integers with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT Class 7 Mathematics MCQ Integers with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 7 […]

MCQ Class 10 Maths Areas Related to Circles with Answers

CBSE Class 10 Mathematics Chapter 12 Areas Related to Circles Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Class 10 Maths Areas Related to Circles with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 10 Mathematics Areas Related to Circles MCQs with Answers to know their preparation level. Multiple Choice Questions – Set – 3 Question […]

MCQ Class 11 Mathematics Trigonometric Functions with Answers

CBSE Class 11 Mathematics Chapter 3 Trigonometric Functions Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Class 11 Mathematics Trigonometric Functions with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 11 Mathematics Trigonometric Functions MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class 11 Mathematics […]