MCQ Questions Class 11 Non-competitive Markets With Answers

CBSE Class 11 Non-competitive Markets Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 11 Non-competitive Markets with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 11 Non-competitive Markets with Answers to know their preparation level.

Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 11 Non-competitive Markets with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 11 Non-competitive Markets with Answers. You can also verify your answers from the provided MCQ Class 11 Non-competitive Markets with Answers. So, ace up your preparation with MCQ of Class 11 Economics Examinations.

MCQ Questions Class 11 Non-competitive Markets with Answers - Set - 5

Question 1: 

Oligopoly having identical products is known as
(A) Pure oligopoly
(B) Collusive oligopoly
(C) Independent oligopoly
(D) None of above

Correct Answer – (A)

Question 2: 

Under monopoly form of market, TR is maximum when
(A) MR is maximum
(B) MR < 0

(C) MR > 0
(D) MR is zero

Correct Answer – (D)

Question 3: 

The concept of the supply curve is relevant only for?
(A) Oligopoly
(B) Monopoly
(C) Monopolistic Competition
(D) Perfect Competition

Correct Answer – (D)

Question 4: 

In the monopolistic market, which curves lie below the demand curve and slopes downward?
(A) Marginal cost
(B) Average cost
(C) Average revenue
(D) Marginal revenue

Correct Answer – (A)

Question 5: 

Cartels exist in.
(A) Oligopoly
(B) Duopoly
(C) Monopoly
(D) Perfect competition

Correct Answer – (C)

MCQ Questions Class 11 Non-competitive Markets With Answers

Question 6: 

Which market have characteristic of product differentiation
(A) Monopolistic competition
(B) Oligopoly
(C) Monopoly
(D) Perfect competition

Correct Answer – (A)

Question 7: 

A monopolistic is a price
(A) Acceptor
(B) Taker
(C) Giver
(D) Maker

Correct Answer – (B)

Question 8: 

Which of the below-mentioned option is not mentioned in imperfect competition?
(A) A large number of buyers
(B) Single sellers
(C) Similar/Homogenous product
(D) Price maker

Correct Answer – (C)

Question 9: 

In monopolistic competition the goods are.
(A) Durable
(B) Differentiated
(C) Heterogeneous
(D) Homogeneous

Correct Answer – (B)

Question 10: 

Which market has characteristics of product differentiation
(A) Monopolistic competition
(B) Oligopoly
(C) Monopoly
(D) Perfect competition

Correct Answer – (A)
MCQ Questions Class 11 Non-competitive Markets With Answers
MCQ Questions Class 11 Market Equilibrium With Answers
MCQ Questions Civil Engineering Railway Engineering

Leave a Reply

Related Post

MCQ Questions Class 12 Financial Statements of a Company-3

MCQ Questions Class 12 Financial Statements of a Company With Answers

CBSE Class 12 Financial Statements of a Company Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Financial Statements of a Company with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Financial Statements of a Company with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ […]

Collection Organisation and Presentation of Data (2)

MCQ Questions Class 11 Collection, Organisation and Presentation of Data With Answers

CBSE Class 11 Collection, Organisation and Presentation of Data Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 11 Collection, Organisation and Presentation of Data with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 11 Collection, Organisation and Presentation of Data with Answers to know their preparation level. Students who are […]

Statistical Tools and Interpretation (1)

MCQ Questions Class 11 Statistical Tools and Interpretation With Answers

CBSE Class 11 Statistical Tools and Interpretation Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 11 Statistical Tools and Interpretation with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 11 Statistical Tools and Interpretation with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 11 […]