MCQ Questions Class 11 Theory of Consumer Behaviour With Answers

CBSE Class 11 Theory of Consumer Behaviour Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 11 Theory of Consumer Behaviour with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 11 Theory of Consumer Behaviour with Answers to know their preparation level.

Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 11 Theory of Consumer Behaviour with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 11 Theory of Consumer Behaviour with Answers. You can also verify your answers from the provided MCQ Class 11 Theory of Consumer Behaviour with Answers. So, ace up your preparation with MCQ of Class 11 Economics Examinations.

MCQ Questions Class 11 Theory of Consumer Behaviour with Answers - Set - 5

Question 1: 

Hie slope of the demand Curve of a normal goods is:
(a) Negative
(b) Positive
(c) Zero
(d) Undefined

Correct Answer – (A)

Question 2: 

For a change in which of the following, there is no change in demand ?
(a) Change in price
(b) Change in income
(c) Change in taste and fashion
(d) None of these

Correct Answer – (D)

Question 3: 

Contraction in demand appears when:
(a) Price rises and demand falls
(b) Price rises and demand also rises
(c) Price remains stable and demand falls
(d) Price falls but demand remains stable

Correct Answer – (A)

Question 4: 

Which of the following is a reason for fall in demand ?
(a) Fall in Income
(b) Fall in Number of Buyers
(c) Fall in Taste of Consumer
(d) All the above

Correct Answer – (D)

Question 5: 

When change in the price of goods-X affects the demand of goods-Y, this demand is called:
(a) Price Demand
(b) Income Demand
(c) Cross Demand
(d) All of these

Correct Answer – (D)

MCQ Questions Class 11 Theory of Consumer Behaviour With Answers

Question 6: 

With a rise in price the demand for ‘Giffin’ goods:
(a) increases
(b) decreases
(c) remains constant
(d) becomes unstable

Correct Answer – (A)

Question 7: 

Which is a reason of change in demand ?
(a) Change in consumer’s income
(b) Change in price of related goods
(c) Population increase
(d) All pf these

Correct Answer – (D)

Question 8: 

With rise in coffee price, the demand of tea:
(a) Rises
(b) Falls
(c) Remains stable
(d) None of these

Correct Answer – (A)

Question 9: 

For normal goods, Law of Demand states the relationship between price and quantity of goods:
(a) Direct
(b) Positive
(c) Indirect
(d) None of the above

Correct Answer – (C)

Question 10: 

Which of the following is a demand function ?
(a) PX
(b) DX = PX
(c) Dx = (Px)
(d) None of these

Correct Answer – (C)
MCQ Questions Class 11 Theory of Consumer Behaviour With Answers
MCQ Questions Class 11 Introduction to Micro Economics With Answers
MCQ Questions Civil Engineering Railway Engineering

Leave a Reply

Related Post

Introduction to Micro Economics (5)

MCQ Questions Class 11 Introduction to Micro Economics With Answers

CBSE Class 11 Introduction to Micro Economics Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 11 Introduction to Micro Economics with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 11 Introduction to Micro Economics with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 11 […]

MCQ Class 10 Economics Money and Credit with Answers

CBSE Class 10 Social Science Chapter 3 Money and Credit Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Class 10 Economics Money and Credit with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 10 Economics Money and Credit MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions for […]

Production and Costs (1)

MCQ Questions Class 11 Production and Costs With Answers

CBSE Class 11 Production and Costs Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 11 Production and Costs with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 11 Production and Costs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 11 Production and […]