MCQ Questions Class 12 Chemistry in Everyday Life With Answers

CBSE Class 12 Chemistry in Everyday Life with Answers Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Chemistry in Everyday Life with Answers with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 12 Chemistry in Everyday Life with Answers MCQs with Answers to know their preparation level.

Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class 12 Chemistry in Everyday Life with Answers with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 12 Chemistry in Everyday Life with Answers with Answers. You can also verify your answers from our provided MCQ Class 12 Chemistry in Everyday Life with Answers with Answers. So, ace up your preparation with MCQ of Class 12 Chemistry Examinations.

MCQ Questions Class 12 Chemistry in Everyday Life with Answers - Set - 3

Question 1: 

Which one of the following is employed as a tranquilizer?     
(a) Naproxen
(b) Tetracycline
(c) Chlorpheniramine
(d) Equanil

Correct Answer – (D)

Question 2: 

Which one of the following is employed as Antihistamine?     
(a) Chloramphenicol
(b) Diphenylhydramine
(c) Norethindrone
(d) Omeprazole 

Correct Answer – (B)

Question 3: 

Dettol is the mixture of     
(a) chloroxylenol and bithionol

(b) chloroxylenol and terpineol

(c) phenol and iodine

(d) terpineol and bithionol.

Correct Answer – (B)

Question 4: 

Bithional is generally added to the soaps as an additive to function as a/an              
(a) buffering agent
(b) antiseptic
(c) softener
(d) dryer.

Correct Answer – (B)

Question 5: 

Mixture of chloroxylenol and terpineol acts as     
(a) antiseptic
(b) antipyretic
(c) antibiotic
(d) analgesic

Correct Answer – (A)

MCQ Questions Class 12 Chemistry in Everyday Life With Answers

Question 6: 

Which one of the following is employed as a tranquilizer drug?     
(a) Promethazine
(b) Valium
(c) Naproxen
(d) Mifepriston

Correct Answer – (B)

Question 7: 

Chloroamphenicol is an     
(a) antifertility drug
(b) antihistamine
(c) antiseptic and disinfectant
(d) antibiotic-broad spectrum

Correct Answer – (D)

Question 8: 

Antiseptics and disinfectants either kill or prevent growth of microrganisms. Identify which of the following statements is not true.     
(a) Dilute solutions of boric acid and hydrogen peroxide are strong antiseptics.
(b) Disinfectants harm the living tissues.
(c) A 0.2% solution of phenol is an antiseptic while 1% solution acts as a disinfectant.
(d) Chlorine and iodine are used as strong disinfectants

Correct Answer – (A)

Question 9: 

Which of the following is an analgesic?     
(a) Streptomycin
(b) Chloromycetin
(c) Novalgin
(d) Penicillin

Correct Answer – (C)

Question 10: 

10

Correct Answer – (A)
MCQ Questions Class 12 Chemistry in Everyday Life With Answers
MCQ Questions Class 12 Polymer With Answers
MCQ Questions Mechanical Engineering I. C. Engines

Leave a Reply

Related Post

NCERT Class 9 Science MCQ (10)

Class 9 Science MCQ Gravitation

Class 9 Science MCQ Gravitation with Answers is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 9 Science MCQ Gravitation with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT Class 9 Science MCQ Gravitation with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 9 Science […]

Chemistry The p Block Elements-4

MCQ Questions Class 11 Chemistry The p Block Elements with Answers

CBSE Class 11 Chemistry Chapter 11 The p Block Elements Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 11 Chemistry The p Block Elements with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 11 Chemistry The p Block Elements MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for […]

Chemical bonding and molecular structure-4

MCQ Questions Class 11 Chemistry Chemical Bonding and Molecular Structure with Answers

CBSE Class 11 Chemistry Chapter 4 Chemical Bonding and Molecular Structure Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 11 Chemistry Chemical Bonding and Molecular Structure with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 11 Chemistry Chemical Bonding and Molecular Structure MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are […]