MCQ Questions Class 12 Continuity and Differentiability With Answers

CBSE Class 12 Continuity and Differentiability Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Continuity and Differentiability with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Continuity and Differentiability with Answers to know their preparation level.

Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Continuity and Differentiability with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 12 Continuity and Differentiability with Answers. You can also verify your answers from the provided MCQ Class 12 Continuity and Differentiability with Answers. So, ace up your preparation with MCQ of Class 12 Mathematics Examinations.

MCQ Questions Class 12 Continuity and Differentiability with Answers - Set - 5

Question 1: 

If sin y + e-xcos y = e, then dy/dx at (1, π) is equal to
(a) sin y
(b) -x cos y
(c) e
(d) sin y – x cos y

Correct Answer – (A)

Question 2: 

If y = e3x+n, then the value of dy/dx|x=0 is
(a) 1
(b) 0
(c) -1
(d) 3e7

Correct Answer – (D)

Question 3: 

If xmyn = (x + y)m+n, then dy/dx is equal to
(a) (x+y)/xy
(b) xy
(c) x/y
(d) y/x

Correct Answer – (D)

Question 4: 

If f(x) = 5x /((1x)2/3) + cos² (2x + 1), then f'(0) =
(a) 5 + 2 sin 2x
(b) 5 + 2 cos 2x
(c) 5 – 2 sin 2x
(d) 5 – 2 cos 2x

Correct Answer – (C)

Question 5: 

If x sin (a + y) = sin y, then dy/dx is equal to
(a) (sin2 (a + y))/sin a

(b) sin a/(sin2 (a + y))

(c) (sin (a + y))/sin a

(d) sin a / (sin (a + y))

 

Correct Answer – (A)

MCQ Questions Class 12 Continuity and Differentiability With Answers

Question 6: 

If y = aex+ be-x + c Where a, b, c are parameters, they y’ is equal to
(a) aex – be-x
(b) aex + be-x
(c) -(aex + be-x)
(d) aex – bex

Correct Answer – (A)

Question 7: 

If sec (xy)/(x+y) = a then dy/dx is
(a) –y/x
(b) x/y
(c) –x/y
(d) y/x

Correct Answer – (D)

Question 8: 

Differential coefficient of secx  is
(a) 1/(4x) = sec √x sin √x
(b) 1/(4x) = (sec√x)3/2 sin√x
(c) 1/(2x) sec√x sin √x.
(d) 1/(2x) (sec√x)3/2 sin√x

Correct Answer – (B)

Question 9: 

If y = (1 + x) (1 + x²) (1 + x4) …….. (1 + x2n), then the value of dy/dx at x = 0 is
(a) 0
(b) -1
(c) 1
(d) None of these

Correct Answer – (C)

Question 10: 

If y = ax² + b, then dy/dx at x = 2 is equal to ax
(a) 4a
(b) 3a
(c) 2a
(d) None of these

Correct Answer – (A)
MCQ Questions Class 12 Continuity and Differentiability With Answers
MCQ Questions Class 12 Determinants With Answers
MCQ Questions Mechanical Engineering Steam Boilers, Engines, Nozzles and Turbines

Leave a Reply

Related Post

Biodiversity and Conservation-2

MCQ Questions Class 12 Biodiversity and Conservation With Answers

CBSE Class 12 Biodiversity and Conservation Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Biodiversity and Conservation with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Biodiversity and Conservation with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Biodiversity and […]

MCQ Questions Class 10 Mathematics Polynomials with Answers

CBSE Class 10 Mathematics Chapter 2 Polynomials Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 10 Mathematics Polynomials with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 10 Mathematics Polynomials MCQs with Answers to know their preparation level. Multiple Choice Questions – Set – 2 Question 1:  If a polynomial p(y) […]

Wave Optics-1

MCQ Questions Class 12 Wave Optics With Answers

CBSE Class 12 Wave Optics Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Wave Optics with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 12 Wave Optics MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class 12 Wave Optics with Answers are […]