MCQ Questions Class 12 Determinants With Answers

CBSE Class 12 Determinants Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Determinants with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Determinants with Answers to know their preparation level.

Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Determinants with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 12 Determinants with Answers. You can also verify your answers from the provided MCQ Class 12 Determinants with Answers. So, ace up your preparation with MCQ of Class 12 Mathematics Examinations.

MCQ Questions Class 12 Determinants with Answers - Set - 3

Question 1: 

(a) 0
(b) 1
(c) 2
(d) 3

Correct Answer – (B)

Question 2: 

Evaluate the determinant Δ =

(a) 15/2
(b) 12
(c) 14/3
(d) 6

Correct Answer – (A)

Question 3: 

The value of the determinant   is
(a) 9x² (x + y)
(b) 9y² (x + y)
(c) 3y² (x + y)
(d) 7x² (x + y)

Correct Answer – (B)

Question 4: 

If A and B are invertible matrices, then which of the following is not correct?
(a) adj A = |A|.A-1
(b) det (a)-1 = [det (a)]-1
(c) (AB)-1 = B-1A-1
(d) (A + B)-1 = B-1 + A-1

Correct Answer – (D)

Question 5: 

If f(x) = then
(a) f(a) = 0
(b) f(b) = 0
(c) f(0) = 0
(d) f(1) = 0

Correct Answer – (C)

MCQ Questions Class 12 Determinants With Answers

Question 6: 

(a) 3x² + 4
(b) x(5x + 8)
(c) 3x + 4x²
(d) x(3x + 4)

Correct Answer – (B)

Question 7: 

There are two values of a which makes determinant
Δ = = 86, then sum of these number is
(a) 4
(b) 5
(c) -4
(d) 9

Correct Answer – (C)

Question 8: 

If x, y, z are all different from zero and = 0, then value of x-1 + y-1 + z-1 is
(a) xyz
(b) x-1y-1z-1
(c) -x – y – z
(d) -1

Correct Answer – (D)

Question 9: 

If A = then A-1 exists if
(a) λ = 2
(b) λ ≠ 2
(c) λ ≠ -2
(d) None of these

Correct Answer – (D)

Question 10: 

The maximum value of is (θ is real number)
(a) 1/2
(b) 3/2
(c) 23/4
(d) √2

Correct Answer – (A)
MCQ Questions Class 12 Determinants With Answers
MCQ Questions Class 12 Matrices With Answers
MCQ Questions Mechanical Engineering Steam Boilers, Engines, Nozzles and Turbines

Leave a Reply

Related Post

Magnetism and Matter-3

MCQ Questions Class 12 Magnetism and Matter With Answers

CBSE Class 12 Magnetism and Matter Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Magnetism and Matter with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 12 Magnetism and Matter MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class 12 Magnetism and […]

MCQ Questions Class 12 Accounting Ratios-2

MCQ Questions Class 12 Accounting Ratios With Answers

CBSE Class 12 Accounting Ratios Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Accounting Ratios with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Accounting Ratios with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Accounting Ratios with Answers are compiled here […]

Biomolecules-4

MCQ Questions Class 12 Biomolecules With Answers

CBSE Class 12 Biomolecules with Answers Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Biomolecules with Answers with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 12 Biomolecules with Answers MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class 12 Biomolecules with […]