MCQ Questions Class 12 Determinants With Answers

CBSE Class 12 Determinants Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Determinants with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Determinants with Answers to know their preparation level.

Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Determinants with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 12 Determinants with Answers. You can also verify your answers from the provided MCQ Class 12 Determinants with Answers. So, ace up your preparation with MCQ of Class 12 Mathematics Examinations.

MCQ Questions Class 12 Determinants with Answers - Set - 4

Question 1: 

The value of is independent of
(a) α
(b) β
(c) α.β
(d) None of these

Correct Answer – (A)

Question 2: 

(a) a7 + b7 + c7
(b) (a + b + c)7
(c) (a² + b² + c²) (a5 + b5 + c5)
(d) 0

Correct Answer – (D)

Question 3: 

If abc ≠ 0 and  = 0 then 1a + 1b + 1c =
(a) 1
(b) 2
(c) -1
(d) -3

Correct Answer – (C)

Question 4: 

If

= k (a + b + c)³ then k is
(a) 0
(b) 1
(c) 2
(d) 3

Correct Answer – (B)

Question 5: 

(a) (a + b)²
(b) (a + b + c + d)²
(c) (a² + b² – c² – d²)
(d) a² + b² + c² + a²

Correct Answer – (D)

MCQ Questions Class 12 Determinants With Answers

Question 6: 

If a, b, c are cube roots of unity, then 

(a) 0
(b) e
(c) e²
(d) e³

Correct Answer – (A)

Question 7: 

(a) (x³ + y³)²
(b) (x² + y²)³
(c) -(x² + y²)³
(d) -(x³ + y³)²

Correct Answer – (D)

Question 8: 

(a) 2
(b) -2
(c) 4
(d) -4

Correct Answer – (B)

Question 9: 

If then k =
(a) 0
(b) 1
(c) 2
(d) 3

Correct Answer – (C)

Question 10: 

(a) 0
(b) 5
(c) 3
(d) 7

Correct Answer – (A)
MCQ Questions Class 12 Determinants With Answers
MCQ Questions Class 12 Matrices With Answers
MCQ Questions Mechanical Engineering Steam Boilers, Engines, Nozzles and Turbines

Leave a Reply

Related Post

MCQ Questions Class 12 Principles of Management-3

MCQ Questions Class 12 Principles of Management With Answers

CBSE Class 12 Principles of Management Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Principles of Management with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Principles of Management with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Principles of […]

NCERT class 9 Mathematics MCQ (9)

Class 9 Mathematics MCQ Area Of Parallelograms And Triangles

Class 9 Mathematics MCQ Area Of Parallelograms And Triangles with Answers is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 9 Mathematics MCQ Area Of Parallelograms And Triangles with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT Class 9 Mathematics MCQ Area Of Parallelograms And Triangles with Answers are compiled here to get good practice on […]

Human Reproduction-3

MCQ Questions Class 12 Human Reproduction With Answers

CBSE Class 12 Human Reproduction Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Human Reproduction with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Human Reproduction with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Human Reproduction with Answers are compiled […]