MCQ Questions Class 12 Differential Equations With Answers

CBSE Class 12 Differential Equations Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Differential Equations with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Differential Equations with Answers to know their preparation level.

Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Differential Equations with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 12 Differential Equations with Answers. You can also verify your answers from the provided MCQ Class 12 Differential Equations with Answers. So, ace up your preparation with MCQ of Class 12 Mathematics Examinations.

MCQ Questions Class 12 Differential Equations with Answers - Set -

Question 1: 

Correct Answer – (A)

Question 2: 

Integrating factor of the differential equation dy/dx + y tanx – sec x = 0 is
(a) cos x
(b) sec x
(c) ecos x
(d) esec x

Correct Answer – (B)

Question 3: 

The order and degree of the differential equation

respectively are
(a) 2 and not defined
(b) 2 and 2
(c) 2 and 3
(d) 3 and 3

Correct Answer – (A)

Question 4: 

Correct Answer – (A)

Question 5: 

Correct Answer – (B)

MCQ Questions Class 12 Differential Equations With Answers

Question 6: 

If (x + y)2 dy/dx = a2, y = 0 when x = 0, then y = a if x/a =
(a) 1
(b) tan 1
(c) tan 1 + 1
(d) tan 1 – 1

Correct Answer – (D)

Question 7: 

Integrating factor of the differential equation

 

Correct Answer – (C)

Question 8: 

The degree of the differential equation

(a) 1
(b) 2
(c) 3
(d) not defined

Correct Answer – (D)

Question 9: 

Correct Answer – (C)

Question 10: 

Correct Answer – (C)
MCQ Questions Class 12 Differential Equations With Answers
MCQ Questions Class 12 Application of Integrals With Answers
MCQ Questions Mechanical Engineering Steam Boilers, Engines, Nozzles and Turbines

Leave a Reply

Related Post

Communication Systems-5

MCQ Questions Class 12 Communication Systems With Answers

CBSE Class 12 Communication Systems Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Communication Systems with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 12 Communication Systems MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class 12 Communication Systems with Answers are […]

MCQ NCERT Class 6 mathematics Chapter 10 Mensuration

Class 6 Mathematics MCQ Mensuration

CBSE Class 6 Mathematics MCQ Mensuration with Answers. Class 6 Mathematics MCQ Mensuration with Answers is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 6 Mathematics MCQ Mensuration with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT Class 6 Mathematics MCQ Mensuration with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know […]

Coordination Compounds-5

MCQ Questions Class 12 Coordination Compounds With Answers

CBSE Class 12 Coordination Compounds with Answers Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Coordination Compounds with Answers with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 12 Coordination Compounds with Answers MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class […]