MCQ Questions Class 12 Ecosystem With Answers

CBSE Class 12 Ecosystem Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Ecosystem with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Ecosystem with Answers to know their preparation level.

Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Ecosystem with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 12 Ecosystem with Answers. You can also verify your answers from the provided MCQ Class 12 Ecosystem with Answers. So, ace up your preparation with MCQ of Class 12 Biology Examinations.

MCQ Questions Class 12 Ecosystem with Answers - Set - 4

Question 1: 

Ecological pyramids were first devised by:
(a) Charles Eltom
(b) R. Hesse
(c) R.A. Lindemann
(d) Justus von Liebig

Correct Answer – (A)

Question 2: 

Kanha National Park is famous for:
(a) For Birds
(b) For Tendua
(c) For Tiger
(d) For Crocodile

Correct Answer – (B)

Question 3: 

A water co-efficient Mesophyte is:
(a) Cappais
(b) Agave
(c) Acacia
(d) Hemeris

Correct Answer – (B)

Question 4: 

That animal who can bear one third loss of water of one third body weight is:
(a) Necturus
(b) Camel
(c) Wall Lizzard
(d) Kyton

Correct Answer – (B)

Question 5: 

Physical and chemical properties of soil studied by :
(a) Climatic factor
(b) Biotic factor
(c) Soil factor
(d) Topographic factor

Correct Answer – (B)

MCQ Questions Class 12 Ecosystem With Answers

Question 6: 

During food chain the maximum energy is stored in :
(a) Producers
(b) Decomposers
(c) Herbivoures
(d) Camivourse

Correct Answer – (A)

Question 7: 

Gravitated carried soil is:
(a) Alluvial
(b) Muddy
(c) Glacier
(d) Compound

Correct Answer – (D)

Question 8: 

Root hair absent in:
(a) Hydrophyte
(b) Halophyte
(c) Mesophyte
(d) Heliophyte

Correct Answer – (A)

Question 9: 

Identity the Hetero Organism:
(a) Pistia
(b) Hydrilla
(c) Vallisnaria
(d) Casurina

Correct Answer – (C)

Question 10: 

Hibernation of some animals:
(a) Regular
(b) Periodic
(c) Suddenly
(d) Temporary

Correct Answer – (A)
MCQ Questions Class 12 Ecosystem With Answers
MCQ Questions Class 12 Organisms and Populations With Answers
MCQ Questions Mechanical Engineering Machine Design

Leave a Reply

Related Post

MCQ Questions Class 11 Biology Chemical Coordination and Integration-1

MCQ Questions Class 11 Biology Chemical Coordination and Integration with Answers

CBSE Class 11 Chemistry Chapter 22 Biology MCQ Questions Class 11 Biology Chemical Coordination and Integration Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 11 Biology Chemical Coordination and Integration with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 11 Biology Chemical Coordination and Integration MCQs with Answers to know their preparation level. […]

MCQ Questions Class 12 English Deep Water-3

MCQ Questions Class 12 English Deep Water With Answers

CBSE Class 12 English Deep Water, MCQ Questions Class 12 English Deep Water Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 English Deep Water with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 12 English Deep Water MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT […]

Electrostatic Potential and Capacitance-1

MCQ Questions Class 12 Electrostatic Potential and Capacitance With Answers

CBSE Class 12 Electrostatic Potential and Capacitance Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Electrostatic Potential and Capacitance with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 12 Electrostatic Potential and Capacitance MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class […]