MCQ Questions Class 12 Financial Statements of a Company With Answers

CBSE Class 12 Financial Statements of a Company Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Financial Statements of a Company with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Financial Statements of a Company with Answers to know their preparation level.

Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Financial Statements of a Company with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 12 Financial Statements of a Company with Answers. You can also verify your answers from the provided MCQ Class 12 Financial Statements of a Company with Answers. So, ace up your preparation with MCQ of Class 12 Accountancy Examinations.

MCQ Questions Class 12 Financial Statements of a Company with Answers - Set - 1

Question 1: 

Financial statements are the product of accounting process.
(a) First
(b) Second
(c) End
(d) None of these

Correct Answer – (C)

Question 2: 

The term financial statements includes :
(a) Statement of Profit & Loss
(b) Balance Sheet
(c) Statement of Profit & Loss and Balance Sheet
(d) None of these

Correct Answer – (C)

Question 3: 

The profit and loss disclosed by the accounts of a company is:
(a) Transferred to share capital account
(b) Shown under the head of ‘Current liabilities’ and provisions
(c) Shown under the head ‘Reserves and Surplus
(d) None of these

Correct Answer – (C)

Question 4: 

The reserve which is created for a particular (specific) purpose and which is a charge against revenue is called:
(a) Capital Reserve
(b) General Reserve
(c) Secret Reserve
(d) Specific Reserve

Correct Answer – (D)

Question 5: 

Which of the following is not required to be prepared under the Companies Act:
(a) Statement of Profit & Loss
(b) Balance Sheet
(c) Anditor’s Report
(d) Fund Flow Statement

Correct Answer – (C)

MCQ Questions Class 12 Financial Statements of a Company With Answers

Question 6: 

Balance Sheet is a :
(a) Account
(b) Statement
(c) Both (a) and (b)
(d) All the above

Correct Answer – (B)

Question 7: 

The assets of a business can be classified as :
(a) Fixed and Non-fixed Assets
(b) Tangible and Intangible Assets
(c) Non-Current and Current Asset
(d) None of these

Correct Answer – (C)

Question 8: 

An Annual Report is issued by a company to its:
(a) Directors
(b) Authors
(c) Shareholders
(d) Management

Correct Answer – (C)

Question 9: 

Equity ₹ 90,000 Liabilities ₹ 60,000 Profit of the year ₹ 20,000. Then total assets will be :
(a) ₹ 1.70,000
(b) ₹ 1,50,000
(c) ₹1,10,000
(d) ₹ 80,000

Correct Answer – (A)

Question 10: 

Which of the following is the element of financial statements?
(a) Balance Sheet
(b) Profit & Loss A/c
(c) Both (a) and (b)
(d) None of these

Correct Answer – (C)
MCQ Questions Class 12 Financial Statements of a Company With Answers
MCQ Questions Class 12 Issue and Redemption of Debentures With Answers
MCQ Questions Mechanical Engineering Thermodynamics

Leave a Reply

Related Post

Evans Tries an O-level-2

MCQ Questions Class 12 English Evans Tries an O-level With Answers

CBSE Class 12 English Evans Tries an O-level Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 English On the Face of it with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 12 English Evans Tries an O-level MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT […]

MCQ Questions Class 12 Vector Algebra-5

MCQ Questions Class 12 Vector Algebra With Answers

CBSE Class 12 Vector Algebra Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Vector Algebra with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Vector Algebra with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Vector Algebra with Answers are compiled […]

Organisms and Populations-4

MCQ Questions Class 12 Organisms and Populations With Answers

CBSE Class 12 Organisms and Populations Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Organisms and Populations with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Organisms and Populations with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Organisms and […]