MCQ Questions Class 12 Human Reproduction With Answers

CBSE Class 12 Human Reproduction Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Human Reproduction with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Human Reproduction with Answers to know their preparation level.

Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Human Reproduction with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 12 Human Reproduction with Answers. You can also verify your answers from the provided MCQ Class 12 Human Reproduction with Answers. So, ace up your preparation with MCQ of Class 12 Biology Examinations.

MCQ Questions Class 12 Human Reproduction with Answers - Set - 1

Question 1: 

Milk is sucked out from the
(a) mammary lobes
(b) mammary glands
(c) mammary duct
(d) lactiferous duct

Correct Answer – (A)

Question 2: 

The opening of the vagina is often covered partially by a membrane called
(a) clitoris
(b) majora
(c) isthmus
(d) hymen

Correct Answer – (D)

Question 3: 

The last part of the oviduct is called
(a) isthmus
(b) ampulla
(c) fimbria
(d) infundibulum

Correct Answer – (A)

Question 4: 

Ovaries produce the female gamete called
(a) sperm
(b) oviducts
(c) ovum
(d) prostate

Correct Answer – (C)

Question 5: 

The cells which synthesize and secrete testicular hormones called androgens are
(a) Germ cells
(b) Leydig cells
(c) Sertoli cells
(d) None of the above

Correct Answer – (B)

MCQ Questions Class 12 Human Reproduction With Answers

Question 6: 

The tiny finger-like structure which lies at the upper junction of the two labia minora above the urethral opening is called
(a) clitoris
(b) majora
(c) mammary duct
(d) hymen

Correct Answer – (A)

Question 7: 

The finger like projections is the infundibulum are called
(a) fimbriae
(b) ampulla
(c) isthmus
(d) none of the above

Correct Answer – (A)

Question 8: 

The uterus is single and it is also called
(a) fimbriae
(b) isthmus
(c) ampulla
(d) womb

Correct Answer – (D)

Question 9: 

Ovaris are found in the
(a) male reproductive system
(b) female reproductive system
(c) Can be both (a) and (b)
(d) None of the above.

Correct Answer – (B)

Question 10: 

The male reproductive system is located in the
(a) pelvis region
(b) chest region
(c) back region
(d) none of the above.

Correct Answer – (A)
MCQ Questions Class 12 Human Reproduction With Answers
MCQ Questions Class 12 Sexual Reproduction in Flowering Plants With Answers
MCQ Questions Mechanical Engineering I. C. Engines

Leave a Reply

Related Post

Alcohols Phenols and Ethers-5

MCQ Questions Class 12 Alcohols Phenols and Ethers With Answers

CBSE Class 12 Alcohols Phenols and Ethers with Answers Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Alcohols Phenols and Ethers with Answers with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 12 Alcohols Phenols and Ethers with Answers MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT […]

mcq class 11 Chemistry

Multiple Choice Questions Class 11 Chemistry

Multiple Choice Questions Class 11 Chemistry are designed to help students prepare for Multiple Choice Question in their exams. These Multiple Choice Questions are carefully selected based on their complexity, importance and the weightage of their respective chapters. If students wish to secure more marks for their exams, they need to practice these Multiple Choice […]

MCQ Class 10 Science Control and Coordination with Answers

CBSE Class 10 Science Chapter 7 Control And Coordination Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Class 10 Science Control And Coordination with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 10 Science Control And Coordination MCQs with Answers to know their preparation level. Multiple Choice Questions – Set – 5 Question 1: A part […]