MCQ Questions Class 12 Integrals With Answers

CBSE Class 12 Integrals Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Integrals with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Integrals with Answers to know their preparation level.

Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Integrals with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 12 Integrals with Answers. You can also verify your answers from the provided MCQ Class 12 Integrals with Answers. So, ace up your preparation with MCQ of Class 12 Mathematics Examinations.

MCQ Questions Class 12 Integrals with Answers - Set - 1

Question 1: 


(a) 0
(b) 2
(c) 1
(d) 4

Correct Answer – (D)

Question 2: 


(a) (1/3)(1+log)³ + c
(b) (1/2)(1+log)² + c
(c) log (log 1 + x) + 2
(d) None of these

Correct Answer – (A)

Question 3: 

If  

(a)

(b)

(c) (1/a) log(x² – a²) + k

(d)

Correct Answer – (A)

Question 4: 

∫[1/(1+cosx)] dx =
(a) tan (x/2) + k
(b) (1/2) tan (x/2) + k
(c) 2 tan (x/2) + k
(d) tan² (x/2) + k

Correct Answer – (A)

Question 5: 

∫1.dx =
(a) x + k
(b) 1 + k
(c) (x2)/2 + k
(d) log x + k

Correct Answer – (A)

MCQ Questions Class 12 Integrals With Answers

Question 6: 

 

(a) 1
(b) π2/64
(c) π2/192
(d) None of these

Correct Answer – (C)

Question 7: 

(a) -(1/(sinx + cosx)) + c
(b) log | sin x + cos x | + c
(c) log | sin x – cos x | + c

(d) -(1/(sinx + cosx)2)

Correct Answer – (B)

Question 8: 


(a) tan x2 + k
(b) (1/2) tan x2 + k
(c) 2 tan x2 + k
(d) tan² x2 + k

Correct Answer – (A)

Question 9: 

∫(dx/x) =
(a) √x + k
(b) 2√x + k
(c) x + k
(d) (2/3)x3/2 + k

Correct Answer – (B)

Question 10: 

dx is equal to
(a) log |1 + cos x | + c
(b) log | x + sin x | + c
(c) x – tan + c
(d) x. tan (x/2) + c

Correct Answer – (D)
MCQ Questions Class 12 Integrals With Answers
MCQ Questions Class 12 Application of Derivatives With Answers
MCQ Questions Mechanical Engineering Steam Boilers, Engines, Nozzles and Turbines

Leave a Reply

Related Post

MCQ Questions Class 12 English Keeping Quiet-1

MCQ Questions Class 12 English Keeping Quiet With Answers

CBSE Class 12 English Indigo, MCQ Questions Class 12 English Keeping Quiet Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 English Keeping Quiet with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 12 English Keeping Quiet MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ […]

MCQ Questions Class 12 English Deep Water-3

MCQ Questions Class 12 English Deep Water With Answers

CBSE Class 12 English Deep Water, MCQ Questions Class 12 English Deep Water Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 English Deep Water with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 12 English Deep Water MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT […]