MCQ Questions Class 12 Introduction to Macroeconomics With Answers

CBSE Class 12 Introduction to Macroeconomics Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Introduction to Macroeconomics with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Introduction to Macroeconomics with Answers to know their preparation level.

Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Introduction to Macroeconomics with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 12 Introduction to Macroeconomics with Answers. You can also verify your answers from the provided MCQ Class 12 Introduction to Macroeconomics with Answers. So, ace up your preparation with MCQ of Class 12 Economics Examinations.

MCQ Questions Class 12 Introduction to Macroeconomics with Answers - Set - 2

Question 1: 

“Economics is a science of logic.’’ Who said it ?
(a) Hicks
(b) Keynes
(c) Robbins
(d) Marshall

Correct Answer – (C)

Question 2: 

Which of the following is a source of production ?
(a) Land
(b) Labour
(c) Capital
(d) All of these

Correct Answer – (D)

Question 3: 

Production Possibility Curve is:
(a) Concave to the axis
(b) Convex to the axis
(c) Parallel to the axis
(d) Vertical to the axis

Correct Answer – (A)

Question 4: 

Which economy has a co-existence of private and public sectors ?
(a) Capitalist
(b) Socialist
(c) Mixed
(d) None of these

Correct Answer – (C)

Question 5: 

Which is a central problem of an economy ?
(a) Allocation of Resources
(b) Optimum Utilisation of Resources
(c) Economic Development
(d) All of these

Correct Answer – (D)

MCQ Questions Class 12 Introduction to Macroeconomics With Answers

Question 6: 

Who said, “Economics is a science of wealth.”
(a) Marshall
(b) Robbins
(c) Adam Smith
(d) J.K. Mehta

Correct Answer – (C)

Question 7: 

Which of the following is studied under Macro Economics ?
(a) National Income
(b) Full. Employment
(c) Total Production
(d) All of these

Correct Answer – (D)

Question 8: 

In which economy decisions are taken on the basis of price mechanism ?
(a) Socialist
(b) Capitalist
(c) Mixed
(d) All of these

Correct Answer – (B)

Question 9: 

To which factor, economic problem is basically related to:
(a) Choice
(b) Consumer’s Selection
(c) Firm Selection
(d) None of these

Correct Answer – (A)

Question 10: 

Which of the following statement is true?
(a) Human wants are infinite
(b) Resources are limited
(c) Scarcity problem gives birth to choice .
(d) All of these

Correct Answer – (C)
MCQ Questions Class 12 Introduction to Macroeconomics With Answers
MCQ Questions Class 11 Non-competitive Markets With Answers
MCQ Questions Civil Engineering Railway Engineering

Leave a Reply

Related Post

MCQ Questions Class 11 Depreciation Provisions and Reserves-4

MCQ Questions Class 11 Depreciation, Provisions and Reserves With Answers

CBSE Class 11 Depreciation, Provisions and Reserves Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 11 Depreciation, Provisions and Reserves with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 11 Depreciation, Provisions and Reserves with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class […]

Nature and Significance of Management-5

MCQ Questions Class 12 Nature and Significance of Management With Answers

CBSE Class 12 Nature and Significance of Management Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Nature and Significance of Management with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Nature and Significance of Management with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT […]

Wave Optics-2

MCQ Questions Class 12 Wave Optics With Answers

CBSE Class 12 Wave Optics Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Wave Optics with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 12 Wave Optics MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class 12 Wave Optics with Answers are […]