MCQ Questions Class 12 Organisms and Populations With Answers

CBSE Class 12 Organisms and Populations Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Organisms and Populations with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Organisms and Populations with Answers to know their preparation level.

Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Organisms and Populations with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 12 Organisms and Populations with Answers. You can also verify your answers from the provided MCQ Class 12 Organisms and Populations with Answers. So, ace up your preparation with MCQ of Class 12 Biology Examinations.

MCQ Questions Class 12 Organisms and Populations with Answers - Set - 2

Question 1: 

Submerged hydrophytes havedisseced leaves for:
(a) Decreasing surface area
(b) Increasing surface area
(c) Reducing effect pf water currents
(d) Increasing number of stomata

Correct Answer – (C)

Question 2: 

In which one of the following habitats, does the diurnal temperature of soil surface view most?
(a) Shrub land
(b) Forest
(c) Desert
(d) Grassland

Correct Answer – (C)

Question 3: 

Habitat together with functions of a species constitute its:
(a) Topography
(b) Trophic level
(c) Boundary
(d) Ecological niche

Correct Answer – (D)

Question 4: 

The size of the population tells us a lot about its status in the
(a) Environment
(b) Sex-ratio
(c) Age pyramid
(d) Habitat

Correct Answer – (D)

Question 5: 

The number of birth during a given period in the population that are added to the initial density is referred to
(a) Natality
(b) Mortality
(c) Sex-ratio
(d) None of the above

Correct Answer – (A)

MCQ Questions Class 12 Organisms and Populations With Answers

Question 6: 

Science linking heredity with environment is:
(a) Ecology
(b) Ecophysiology
(c) Genecology
(d) Genetics

Correct Answer – (C)

Question 7: 

The maximum growth rate occurs in :
(a) Lag phase
(b) Exponential, phase
(c) Stationary phase
(d) Senescent phase

Correct Answer – (B)

Question 8: 

For human population, the age pyramids generally show age distribution of
(a) Only males
(b) Only females
(c) Of males and females
(d) None of the above

Correct Answer – (C)

Question 9: 

The number of deaths in the population during a given period is referred to
(a) Natality
(b) Mortality
(c) Sex-ratio
(d) None of the above

Correct Answer – (B)

Question 10: 

Parasites that live inside the host body at different sities are called
(a) Ecto parasites
(b) Endo parasites
(c) Brood parasitism
(d) None of the above

Correct Answer – (B)
MCQ Questions Class 12 Organisms and Populations With Answers
MCQ Questions Class 12 Biotechnology and its Applications With Answers
MCQ Questions Mechanical Engineering Machine Design

Leave a Reply

Related Post

MCQ NCERT Class 6 Chapter 5 Separation of Substances

Class 6 Science MCQ Separation of Substances

Class 6 Science MCQ with Separation of Substances Answers is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 6 Science MCQ Separation of Substances with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT Class 6 Science MCQ Separation of Substances with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on […]

MCQ Class 10 Science Periodic Classification of Elements with Answers

CBSE Class 10 Science Chapter 5 Periodic Classification of Elements Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Class 10 Science Periodic Classification of Elements with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 10 Science Periodic Classification of Elements MCQs with Answers to know their preparation level. Multiple Choice Questions – Set – 3 Question […]

MCQ Questions Class 12 Open Economy Macroeconomics With Answers (2)

MCQ Questions Class 12 Open Economy Macroeconomics With Answers

CBSE Class 12 Economics, MCQ Questions Class 12 Economics Open Economy Macroeconomics with Answers. MCQ Questions Class 12 Open Economy Macroeconomics with Answers are Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 12 Open Economy Macroeconomics MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class […]