MCQ Questions Class 12 Matrices With Answers

CBSE Class 12 Matrices Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Matrices with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Matrices with Answers to know their preparation level.

Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Matrices with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 12 Matrices with Answers. You can also verify your answers from the provided MCQ Class 12 Matrices with Answers. So, ace up your preparation with MCQ of Class 12 Mathematics Examinations.

MCQ Questions Class 12 Matrices with Answers - Set - 2

Question 1: 

Let A =  then
(a) A-1 =  

(b) |A| = 0
(c) |A| = 5
(d) A² = 1 

Correct Answer – (A)

Question 2: 

If A = then
(a) |A| = 0
(b) A-1 exists
(c) A-1 does not exist
(d) None of these

Correct Answer – (B)

Question 3: 

If =   then A² =
(a) a unit matrix
(b) A
(c) a null matrix
(d) -A

Correct Answer – (A)

Question 4: 

If A =

Matrices-14q

then adj A =

(a)

 

(b)

(c)  

(d)   

Correct Answer – (A)

Question 5: 

If A =

Matrices-12q then A² =

(a) Matrices-12a

(b)  

Matrices-12b

(c)  
(d)  

Correct Answer – (B)

MCQ Questions Class 12 Matrices With Answers

Question 6: 

If A = = then the value of x is
(a) 3
(b) ±3
(c) ±6
(d) 6

Correct Answer – (A)

Question 7: 

If      where A² = B then the value of α is
(a) 1
(b) -1
(c) 4
(d) we cant calculate the value of α

Correct Answer – (D)

Question 8: 

If A =  B = then AB =   

 

(a)

(b)  

(c)

(d) 10  

Correct Answer – (B)

Question 9: 

Let A be a non-singular matrix of the order 2 × 2 then |A-1|=
(a) |A|
(b) 1/|A|
(c) 0
(d) 1

Correct Answer – (B)

Question 10: 

If Matrices-11q = 0, the value of x is

 

(a) 3
(b) 8
(c) 24
(d) 0

Correct Answer – (A)
MCQ Questions Class 12 Matrices With Answers
MCQ Questions Class 12 Inverse Trigonometric Functions With Answers
MCQ Questions Mechanical Engineering Steam Boilers, Engines, Nozzles and Turbines

Leave a Reply

Related Post

MCQ Questions Class 10 Mathematics Arithmetic Progressions with Answers

CBSE Class 10 Mathematics Chapter 5 Arithmetic Progressions Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 10 Mathematics Arithmetic Progressions with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 10 Mathematics Arithmetic Progressions MCQs with Answers to know their preparation level. Multiple Choice Questions – Set – 2 Question 1:  […]

MCQ Class 11 Mathematics Sequences and Series with Answers

CBSE Class 11 Mathematics Chapter 9 Sequences and Series Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Class 11 Mathematics Sequences and Series with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 11 Mathematics Sequences and Series MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class […]

MCQ Questions Class 12 Introduction to Macroeconomics (4)

MCQ Questions Class 12 Introduction to Macroeconomics With Answers

CBSE Class 12 Introduction to Macroeconomics Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Introduction to Macroeconomics with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Introduction to Macroeconomics with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Introduction to Macroeconomics […]