MCQ Questions Class 12 Matrices With Answers

CBSE Class 12 Matrices Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Matrices with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Matrices with Answers to know their preparation level.

Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Matrices with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 12 Matrices with Answers. You can also verify your answers from the provided MCQ Class 12 Matrices with Answers. So, ace up your preparation with MCQ of Class 12 Mathematics Examinations.

MCQ Questions Class 12 Matrices with Answers - Set - 1

Question 1: 

If 

Matrices-10q

then x =
(a) ±6
(b) 6
(c) -5
(d) 7

Correct Answer – (C)

Question 2: 

If A and B are square matrices then (AB)’ =
(a) B’A’
(b) A’B’
(c) AB’
(d) A’B’

Correct Answer – (A)

Question 3: 

A matrix A = [aij]m×n is said to be skew symmetric if
(a) aij = 0
(b) aij = aji
(c) aij = -aji
(d) aij = 1

Correct Answer – (B)

Question 4: 

A matrix A = [aij]m×n is said to be symmetric if
(a) aij = 0
(b) aij = aji
(c) aij = aij
(d) aij = 1

Correct Answer – (B)

Question 5: 

The inverse of A =

Matrices-2q

will not be obtained if A has the value
(a) 2
(b) 3/2
(c) 5/2
(d) 15/2

Correct Answer – (D)

MCQ Questions Class 12 Matrices With Answers

Question 6: 

If A =

Matrices-9q

and adj A is

(a) 

(b) 

(c)

(d)

Correct Answer – (C)

Question 7: 

A = [aij]m×n is a square matrix if
(a) m = n
(b) m < n
(c) m > n
(d) None of these

Correct Answer – (A)

Question 8: 

If A =

Matrices-5q

then A² is
(a) 27 A
(b) 2 A
(c) 3 A
(d) 1

Correct Answer – (C)

Question 9: 

For any unit matrix I
(a) I² = I
(b) |I| = 0
(c) |I| = 2
(d) |I| = 5

Correct Answer – (A)

Question 10: 

Matrices-1q

 = A then |A| = ?
(a) 40
(b) 50
(c) 42
(d) 15

Correct Answer – (C)
MCQ Questions Class 12 Matrices With Answers
MCQ Questions Class 12 Inverse Trigonometric Functions With Answers
MCQ Questions Mechanical Engineering Steam Boilers, Engines, Nozzles and Turbines

Leave a Reply

Related Post

MCQ Class 10 Maths Areas Related to Circles with Answers

CBSE Class 10 Mathematics Chapter 12 Areas Related to Circles Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Class 10 Maths Areas Related to Circles with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 10 Mathematics Areas Related to Circles MCQs with Answers to know their preparation level. Multiple Choice Questions – Set – 4 Question […]

MCQ Questions Class 12 Open Economy Macroeconomics With Answers (5)

MCQ Questions Class 12 Open Economy Macroeconomics With Answers

CBSE Class 12 Economics, MCQ Questions Class 12 Economics Open Economy Macroeconomics with Answers. MCQ Questions Class 12 Open Economy Macroeconomics with Answers are Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 12 Open Economy Macroeconomics MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class […]

The Solid State-2

MCQ Questions Class 12 The Solid State With Answers

CBSE Class 12 The Solid State Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 The Solid State with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 12 The Solid State MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class 12 The Solid […]