MCQ Questions Class 12 Inverse Trigonometric Functions With Answers

CBSE Class 12 Inverse Trigonometric Functions Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Inverse Trigonometric Functions with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Inverse Trigonometric Functions with Answers to know their preparation level.

Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Inverse Trigonometric Functions with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 12 Inverse Trigonometric Functions with Answers. You can also verify your answers from the provided MCQ Class 12 Inverse Trigonometric Functions with Answers. So, ace up your preparation with MCQ of Class 12 Mathematics Examinations.

MCQ Questions Class 12 Inverse Trigonometric Functions with Answers - Set - 5

Question 1: 

cosec-1(2)
(a) π/6
(b) 2π/3
(c) 5π/6
(d) 0

Correct Answer – (A)

Question 2: 

cot-1(1)
(a) π/3
(b) π/4
(c) π/2
(d) 0

Correct Answer – (B)

Question 3: 

cos-1(1/2)
(a) –π/3
(b) π/3
(c) π/2
(d) 2π/3

Correct Answer – (B)

Question 4: 

sin-1(1/2)
(a) π/3
(b) –π/3
(c) π/6
(d) –π/6

Correct Answer – (D)

Question 5: 

If cos-1 α + cos-1 β + cos-1 γ = 3π, then α(β + γ) + β (γ + α) + γ(α + β) equals
(a) 0
(b) 1
(c) 6
(d) 12

Correct Answer – (C)

MCQ Questions Class 12 Inverse Trigonometric Functions With Answers

Question 6: 

cos-1(3/2)
(a) 5π/6
(b) π/6
(c) 4π/9
(d) 2π/3

Correct Answer – (A)

Question 7: 

cosec-1(2/3) =
(a) –π/3
(b) π/3
(c) π/2
(d) –π/2

Correct Answer – (A)

Question 8: 

sec-1(2/3)
(a) π/6
(b) π/3
(c) 5π/6
(d) –2π/3

Correct Answer – (C)

Question 9: 

If cos-1 x > sin-1 x, then
(a) 12 < x ≤ 1
(b) 0 ≤ x < 1/2
(c) -1 ≤ x < 1/2 

(d) x > 0

Correct Answer – (B)

Question 10: 

The value of sin [cos-1(7/25)] is
(a) 25/24
(b) 25/7
(c) 24/25
(d) 7/24

Correct Answer – (C)
MCQ Questions Class 12 Inverse Trigonometric Functions With Answers
MCQ Questions Class 12 Relations and Functions With Answers
MCQ Questions Mechanical Engineering Steam Boilers, Engines, Nozzles and Turbines

Leave a Reply

Related Post

MCQ Questions Class 12 Financial Management-3

MCQ Questions Class 12 Financial Management With Answers

CBSE Class 12 Financial Management Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Financial Management with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Financial Management with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Financial Management with Answers are compiled […]

Sexual Reproduction in Flowering Plants-5

MCQ Questions Class 12 Sexual Reproduction in Flowering Plants With Answers

CBSE Class 12 Sexual Reproduction in Flowering Plants Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Sexual Reproduction in Flowering Plants with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Sexual Reproduction in Flowering Plants with Answers to know their preparation level. Students who are searching for […]

MCQ Class 10 Maths Statistics with Answers

CBSE Class 10 Mathematics Chapter 14 Statistics Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Class 10 Maths Statistics with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 10 Mathematics Statistics MCQs with Answers to know their preparation level. Multiple Choice Questions – Set – 2 Question 1:  The abscissa of the point of intersection of […]