MCQ Questions Class 12 Probability With Answers

CBSE Class 12 Probability Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Probability with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Probability with Answers to know their preparation level.

Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Probability with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 12 Probability with Answers. You can also verify your answers from the provided MCQ Class 12 Probability with Answers. So, ace up your preparation with MCQ of Class 12 Mathematics Examinations.

MCQ Questions Class 12 Probability with Answers - Set - 1

Question 1: 

If A and B are events such that P (A∪B) = 3/4. P(A∩B) = 1/4, P(a) = 2/3 then P(A/B) is
(a) 3/8
(b) 5/8
(c) 5/12
(d) 1/4

Correct Answer – (B)

Question 2: 

If A and B are two events such that P(a) ≠ 0 and P(B/A) = 1, then
(a) B ⊂ A
(b) B = φ
(c) A ⊂ B
(d) A ∩ B = φ

Correct Answer – (C)

Question 3: 

If A and B are two events such that P(a) ≠ 0 and P(B/A) = 1 then
(a) P(A/B) = 1
(b) P(B/A) = 1
(c) P(A/B) = 0
(d) P(B/A) = 0

Correct Answer – (B)

Question 4: 

If P(a) = 3/8, P(b) = 1/3 and P(A∩B) = — then P (A’ ∩B’)
(a) 13/24
(b) 13/8
(c) 13/9
(d) 13/4

Correct Answer – (A)

Question 5: 

The probability of an event is 3/7. Then odd against the event is
(a) 4 : 3
(b) 7 : 3
(c) 3 : 7
(d) 3 : 4

Correct Answer – (A)

MCQ Questions Class 12 Probability With Answers

Question 6: 

If A and B are any two events such that P(a) + P(b) – P(A∩B) = P(a) then
(a) P(B/A) = 1
(b) P(B/A) = 0
(c) P(A/B) = 1
(d) P(A/B) = 0

Correct Answer – (C)

Question 7: 

If P (a) = 3/8, P(b) = 1/2 and P(A∩B) = 14 then P(A′/B) =
(a) 1/4
(b) 1/3
(c) 3/4
(d) 3/8

Correct Answer – (B)

Question 8: 

P(A∩B) = 3/8, P(b) = 1/2 and P(a) = 1/4 then P(B′/A) =
(a) 3/5
(b) 5/8
(c) 3/8
(d) 5/6

Correct Answer – (D)

Question 9: 

A pair of dice are rolled. The probability of obtaining an even prime number on each die is
(a) 1/36
(b) 1/12
(c) 1/6
(d) 0

Correct Answer – (A)

Question 10: 

If A and B are two independent events, then
(a) P(A∩B) = P(a) × P(b)
(b) P(AB) = 1 – P(A’) P(B’)
(c) P(AB) = 1 + P (A’) P(B’) P(A’)
(d) P (AB) = P(A’)/P(B’)

Correct Answer – (A)
MCQ Questions Class 12 Probability With Answers
MCQ Questions Class 12 Linear Programming With Answers
MCQ Questions Mechanical Engineering Steam Boilers, Engines, Nozzles and Turbines

Leave a Reply

Related Post

MCQ Questions Class 12 Differential Equations - 1

MCQ Questions Class 12 Differential Equations With Answers

CBSE Class 12 Differential Equations Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Differential Equations with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Differential Equations with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Differential Equations with Answers are compiled […]

MCQ Class 10 Maths Circles with Answers

CBSE Class 10 Mathematics Chapter 10 Circles  Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Class 10 Maths Circles with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 10 Mathematics Circles MCQs with Answers to know their preparation level. Multiple Choice Questions – Set – 5 Question 1: The distance between two parallel tangents of acircle of […]

MCQ Class 10 Maths Some Applications of Trigonometry with Answers

CBSE Class 10 Mathematics Chapter 9 Some Applications of Trigonometry  Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Class 10 Maths Some Applications of Trigonometry with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 10 Mathematics Some Applications of Trigonometry MCQs with Answers to know their preparation level. Multiple Choice Questions – Set – 2 Question […]