MCQ Class 10 Maths Coordinate Geometry with Answers

CBSE Class 10 Mathematics Chapter 7 Coordinate Geometry Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Class 10 Maths Coordinate Geometry with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 10 Mathematics Coordinate Geometry MCQs with Answers to know their preparation level.

Multiple Choice Questions - Set - 2

Question 1: 

AOBC is a rectangle whose three vertices are A(0, 3), O(0, 0) and B(5, 0). The length of its diagonal is

(a) 5

(b) 3

(c) √34

(d) 4

Correct Answer – (C)

Question 2 : 

The distance of the point P(2, 3) from the x-axis is
(a) 2
(b) 3
(c) 1
(d) 5

Correct Answer – (B)

Question 3 : 

The coordinates of the centroid of a triangle whose vertices are (0, 6), (8,12) and (8, 0) is
(a) (4, 6)
(b) (16, 6)
(c) (8, 6)
(d) (16/3, 6)

Correct Answer – (D)

Question 4 : 

The distance between the points A(0, 6) and B(0, -2) is
(a) 6
(b) 8
(c) 4
(d) 2

Correct Answer – (B)

Question 5 : 

The area of the triangle formed by the points A(-1.5, 3), B(6, -2) and C(-3, 4) is
(a) 0
(b) 1
(c) 2
(d) 3/2

Correct Answer – (A)

Question 6 : 

The points (1,1), (-2, 7) and (3, -3) are
(a) vertices of an equilateral triangle
(b) collinear
(c) vertices of an isosceles triangle
(d) none of these

Correct Answer – (B)

Question 7 : 

The distance of the point P(-6, 8) from the origin is
(a) 8
(b) 2√7
(c) 10
(d) 6

Correct Answer – (C)

Question 8 : 

Two vertices of a triangle are (3, – 5) and (- 7,4). If its centroid is (2, -1), then the third vertex is
(a) (10, 2)
(b) (-10,2)
(c) (10,-2)
(d) (-10,-2)

Correct Answer – (C)

Question 9 : 

If the points P(1, 2), B(0, 0) and C(a, b) are collinear, then
(a) 2a = b
(b) a = -b
(c) a = 2b
(d) a = b

Correct Answer – (A)

Question 10 : 

The distance between the points (0, 5) and (-5, 0) is
(a) 5
(b) 5√2
(c) 2√5
(d) 10

Correct Answer – (B)

Multiple Choice Questions – Chapter 5 – Triangles

Leave a Reply

Related Post

MCQ Class 11 Mathematics Sets with Answers

CBSE Class 11 Mathematics Chapter 1 Set Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Class 11 Mathematics Set with Answers was Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 11 Mathematics Set MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class 11 Mathematics Set with Answers […]

MCQ NCERT Class 6 mathematics Chapter 11 Algebra

Class 6 Mathematics MCQ Algebra

CBSE Class 6 Mathematics MCQ Algebra with Answers. Class 6 Mathematics MCQ Algebra with Answers is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 6 Mathematics MCQ Algebra with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT Class 6 Mathematics MCQ Algebra with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know […]

MCQ Questions Class 12 Differential Equations - 3

MCQ Questions Class 12 Differential Equations With Answers

CBSE Class 12 Differential Equations Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Differential Equations with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Differential Equations with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Differential Equations with Answers are compiled […]