MCQ Questions Class 12 Integrals With Answers

CBSE Class 12 Integrals Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Integrals with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Integrals with Answers to know their preparation level.

Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class 12 Integrals with Answers are compiled here to get good practice on all fundamentals. Know your preparation level on MCQ Questions for Class 12 Integrals with Answers. You can also verify your answers from the provided MCQ Class 12 Integrals with Answers. So, ace up your preparation with MCQ of Class 12 Mathematics Examinations.

MCQ Questions Class 12 Integrals with Answers - Set - 3

Question 1: 

Evaluate: ∫(2 tan x – 3 cot x)² dx
(a) -4tan x – cot x – 25x + C
(b) 4 tan x – 9 cot x – 25x + C
(c) – 4 tan x + 9 cot x + 25x + C
(d) 4 tan x + 9 cot x + 25x + C

Correct Answer – (B)

Question 2: 

 is equal to
(a) 1
(b) 2
(c) 3
(d) 4

Correct Answer – (A)

Question 3: 

is equal to
(a) x + (x2/2) + (x3/3) – log |1 – x| + C
(b) x + (x2/2) – (x3/3) – log |1 – x| + C
(c) x + (x2/2) – (x3/3) – log |1 + x| + C
(d) x + (x2/2) + (x3/3) – log |1 + x| + C

Correct Answer – (D)

Question 4: 

is equal to
(a) ex/(1+x2) + C
(b) –[ex/(1+x2)] + C
(c) ex/(1+x2)2 + C
(d) ex/(1+x2)2  + C

Correct Answer – (A)

Question 5: 

 is equal to
(a) 2 (sin x + x cos θ) + C
(b) 2 (sin x – x cos θ) + C
(c) 2 (sin x + 2x cos θ) + C
(d) 2 (sin x – 2x cos θ) + C

Correct Answer – (A)

MCQ Questions Class 12 Integrals With Answers

Question 6: 

 is equal to
(a) 2√2
(b) 2(√2 + 1)
(c) 0
(d) 2(√2 – 1)

Correct Answer – (C)

Question 7: 

If  then
(a) a = 13, b = 1
(b) a = 13, b = 1
(c) a = 13, b = -1
(d) a = 13, b = -1

Correct Answer – (D)

Question 8: 

If  = a log |1 + x²| + b tan-1 x + 15 log |x + 2| + C, then
(a) a = 110, b = 25
(b) a = 110, b = 25
(c) a = 110, b = 25
(d) a = 110, b = 25

Correct Answer – (C)

Question 9: 

is equal to
(a) (x + 1)tan-1 √x – √x + C
(b) x tan-1 √x – √x + C
(c) √x – x tan-1 √x + C
(d) √x – (x + 1)tan-1 √x + C

Correct Answer – (A)

Question 10: 

∫x² sin x³ dx =
(a) (1/3) cos x³ + c
(b) –(1/3) cos x + c
(c) −(1/3) cos x³ + c
(d) (1/2) sin² x³ + c

Correct Answer – (C)
MCQ Questions Class 12 Integrals With Answers
MCQ Questions Class 12 Application of Derivatives With Answers
MCQ Questions Mechanical Engineering Steam Boilers, Engines, Nozzles and Turbines

Leave a Reply

Related Post

Chemical Kinetics-2

MCQ Questions Class 12 Chemical Kinetics With Answers

CBSE Class 12 Chemical Kinetics Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Chemical Kinetics with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT Class 12 Chemical Kinetics MCQs with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions for Class 12 Chemical Kinetics with Answers are compiled […]

Strategies for Enhancement in Food Production-4

MCQ Questions Class 12 Strategies for Enhancement in Food Production With Answers

CBSE Class 12 Strategies for Enhancement in Food Production Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Strategies for Enhancement in Food Production with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Strategies for Enhancement in Food Production with Answers to know their preparation level. Students who are […]

Biotechnology Principles and Processes-4

MCQ Questions Class 12 Biotechnology Principles and Processes With Answers

CBSE Class 12 Biotechnology Principles and Processes Multiple Choice Questions with Answers. MCQ Questions Class 12 Biotechnology Principles and Processes with Answers Is Prepared Based on Latest Exam Pattern. Students can solve NCERT MCQ questions Class 12 Biotechnology Principles and Processes with Answers to know their preparation level. Students who are searching for NCERT MCQ Questions Class […]